Velg en side

Noter til utlån

Notesamlingen vår består hovedsakelig av noen typer noter og notehefter.

Korpsnoter: Vi har sett til utlån. Ta kontakt dersom du er interessert.

Sang- og visebøker er en populær del av samlingene våre, og vi har en forholdsvis stor samling med sang- og visebøker, både generelle sangbøker, samlinger med sanger og låter fra band, artister osv, De aller fleste er med noter, enkelte bøker inneholder kun tekst.

Ensemblenoter for blåsere er en spesiell satsing vi har for å bidra til korps- og kulturskoleelever. Her finner du trioer, kvartetter, kvintetter osv for fløyter, klarinetter, trompeter, messinggrupper etc. Samlingen er en av Norges største innen sitt slag.

Partiturer av klassisk musikk har vi også enkelte eksemplarer av til interesserte.

Noter på nettet

Leter du etter noter eller besifring av spesielle sanger/melodier? Her er noen utvalgte steder du finner dette:

www.bokhylla.no – en tjeneste fra Nasjonalbiblioteket med fotograferte noter fra hundrevis av komponister

www.imslp.org – internasjonalt notearkiv for verk med utløpt opphavsrett. Her kan man laste ned mye av den musikalske verdenslitteraturen gratis og rettighetsavklart. Det er pr i dag 130.000 verk fra 16.000 komponister i arkivet. Arkivet oppdateres raskt og antall verk stiger ettersom flere komposisjoner blir rettighetsfrie (70 år etter rettighstehaves død).

www.chordie.com – rock/pop tekster med besifring, sortert alfabetisk på artist. Her kan du også transponere besifringen direkte på nettet.

www.musicnotes.com – omfattende nettsted med hele partiturer, deler av partiturer og for de fleste instrumenter. Man må bestille og betale for bruk av denne tjenesten.

www.musescore.com – omfattende nettsted der man kan laste ned noter, og også høre notene avspilt (i music xml-format eller mp3). Tjenesten har også avspiller for nettbrett og mobiltelefon. Regitreringstjenste, både gratis og med mulighet for betalt lisenes. Vær oppmerksom på at det ikke alltid er originalnoter som er lagt ut, men bearbeidelser av andre.